11 september 2016 – Startzondag

11 september 2016 – Startzondag

By In Actueel On 29 september 2016

Op de startzondag zijn we gestart met het nieuwe jaarthema “Delen”. Op verschillende manieren hebben we stilgestaan bij het woord delen. Zo hebben we tijdens de dienst o.a. onze zorgen, verdriet, wanhoop of onmacht met elkaar gedeeld, maar ook onze hoop, vertrouwen en goedheid. We hebben ook snoep gedeeld en we hebben samen met de gelegenheidsband uit Wageningen o.l.v. Erik Bos veel mooie liederen met elkaar gezongen. In deze dienst werd afscheid genomen van Geeke Koster als ouderling, Judith Naber als voorzitter van de Kerkenraad en Hanneke Bugter als scriba. De drie dames werden hartelijk bedankt voor al hun inzet van de afgelopen jaren. Ook werd de nieuwe scriba, Marja van de Langemheen, bevestigd in haar ambt.

Na afloop hebben we taarten gedeeld en zijn we in verschillende workshops verder gegaan met dit thema. Je kon je fantasie delen bij de workshop schilderen, je geloof delen bij de gespreksgroep, de stilte delen in een meditatieve workshop, je levensloop delen tijdens een Emmaüswandeling en uitleg krijgen over het delen van je bezit door de werkgroep armoedebestrijding Oldenzaal.

Daarna hebben we gezamenlijk de maaltijd gedeeld, die goed verzorgd was door slagerij Lesscher uit de Lutte.