Dienst der Gedachtenis – 26 november 2017

Dienst der Gedachtenis – 26 november 2017

By In Actueel On 26 november 2017

Op zondag 26 november vieren we de laatste zondag van het kerkelijk jaar (de volgende zondag, 3 december, is 1e adventszondag).  De muzikale medewerking aan deze dienst werd verleend door Het Denekamps Mannenkoor o.l.v. Harrie Bos en door organist Koos Schollaardt.
In alle protestantse kerken in Nederland herdenkt men op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de overledenen, die tussen  november 2016 en 25 november 2017 overleden zijn.
In de Hofkerk was vanmorgen deze dienst der Gedachtenis ook.
De predikant, Tieneke van Lindenhuizen noemde de namen en de diaken, Jet Slinger stak kaarsen aan. Op de kaarsen staan de namen van de 23 overledenen geschreven. Na deze handeling konden aanwezigen persoonlijk een blanco kaars ter gedachtenis aansteken.
De laatste kaars die ontstoken werd, als teken van verbondenheid, was voor de mensen, die wij niet persoonlijk kennen. Mensen die zijn omgekomen door onnodig geweld, op hun vluchtroutes, door de heftigheid van de aarde. Mensen ver weg en dichtbij.