Hof van Heden

Bijbelse planten in de tuin van de Hofkerk

Hof van Heden – Informatiemap

By In Actueel On 22 mei 2016

Wilbert Kallenberg: “Op vakantie in Bad Sooden-Allendorf zagen wij een Bijbelse tuin met op de achtergrond een middel­eeuwse kerk, de St. Crucis Kirche. Een prachtig gezicht. Zou dat ook niet iets zijn voor Oldenzaal, bij de Plechelmus? Een artikel in Tubantia waarin Felix Nijland mij over dit idee interviewde, was aanleiding voor Jet Slinger-de Graaf om te vragen of dit (ook) bij de Hofkerk in de tuin gerealiseerd zou kunnen worden. En dat is door de inzet van de klussen­groep onder leiding van Herman Arends en verder met medewerking van Huub Zoontjes tot stand gekomen. Dankzij Inge Simao en Ko Deen is er subsidie voor dit project verkregen in het kader van “Maatschappelijke initiatieven Overijssel 2014″. En zo staan er nu (nog meer) Bijbelse planten in de Hof rond de Kerk, in de Hof van Heden, welke naam bedacht is door Jan Bos”

Hof van Heden – Informatiemap

Door op onderstaande link te klikken, opent de informatiemap over de Hof van Heden, met uitleg over elke individuele plant zoals deze te vinden is in de Hof van Heden.