Laatste Challenge Jan Bos – 9 november 2016

Laatste Challenge Jan Bos – 9 november 2016

By In Actueel On 9 november 2016

Vandaag 9 november 2016 heeft Jan Bos zijn laatste uitdaging in Oldenzaal opgepakt.

Waarom die uitdaging? Omdat wij als “werkgroepje afscheid Jan Bos” zo onder de indruk waren van het vele geld, dat is ingezameld voor een nieuwe fiets voor Jan. We wilden het niet zomaar in een envelop geven, maar hem er iets voor laten doen. Dat heeft hij met verve gedaan. Hij kwam samen met Marjolijn naar het Outdoor Challenge Park in het Hulsbeek. Na een kop koffie werd hem verteld wat te doen. Onder grote belangstelling moest hij eerst een kort stuk lopen/zoeken met behulp van een kompas. We weten nu waar Jan niet goed in is …….. Daarna kwamen we op een terrein met hele hoge palen en dwarsbalken. Jan kreeg een tuigje aan, helm op en werd gezekerd aan een touw. Daarna moest hij in een circa 20 meter hoge paal klimmen, met kleine zijblokjes. Bovenaan gekomen, moest hij op een heel klein plateau klimmen. Daar stond hij heel stoer, zonder enige bescherming, alleen het touw zat aan hem vast. Toen kwam het spannendste: hij moest naar een trapeze springen, op die grote hoogte. Gelukkig kwamen er een aantal sterke mannen om aan het touw te hangen, want hij moest de trapeze los laten, om er een tasje af te peuteren, want daarin zat zijn waardebon voor de fiets. Hij heeft het allemaal super stoer gedaan, kreeg ondertussen een sterke les in vertrouwen hebben. Hij is daar wonderwel in geslaagd en heeft zijn fiets zeer verdiend.

Nog even napraten met een kop koffie en deze geslaagde ochtend kunnen we ook weer in de kanalen van de Hofkerk bijschrijven.

Namens de werkgroep Anneke Deen