Musical Matteüs

Musical Matteüs, een gezongen passie

By In Actueel On 6 maart 2016

Musical Matteüs, een gezongen passie

Ook dit jaar zal – voorlopig voor de laatste keer – de moderne Nederlandstalige Matteüs Passie worden uitgevoerd. Deze Matteüs Passie wordt  verdeeld over twee oecumenische vieringen op Witte Donderdag en Goede Vrijdag  (24 en 25 maart) om 19:00 in De Hofkerk. De teksten van deze Matteüs Passie zijn van Piet van Midden en de muziek is van Gerard van Amstel. Piet van Midden schreef ook nieuwe teksten op vier bekende passiekoralen van J.S. Bach die door iedereen meegezongen mogen worden.

In deze vieringen zal de Matteüs Passie centraal staan waarbij de muziek aangevuld zal worden met passende teksten behorend bij de liturgie van de Goede Week. Aan het eind van de Witte Donderdagviering wordt iedereen uitgenodigd mee te delen in het Brood en de Wijn zoals Jezus ook deed tijdens het Laatste Avondmaal. Beide vieringen zullen ongeveer een uur duren en zullen worden voorgegaan door ds. Bos en pastor Janssen op Witte Donderdag en door ds. Bos en pastor Sleegers op Goede Vrijdag.

Het geheel staat onder enthousiaste leiding van Annemarie en Jan Schoenmaker en wordt uitgevoerd met twee koren – een 4-stemmig projectkoor en Jongerenkoor VOF De Hof – solisten, piano, drums, basgitaar, dwarsfluit en sopraansaxofoon. Het zijn dus vieringen voor en door jong en oud! Jongeren (vanaf 12 jaar) die met VOF de Hof mee willen zingen, zijn nog steeds van harte welkom!

Wij nodigen u voor beide avonden van harte uit om van deze prachtige muziek en pakkende teksten te komen genieten! Voor meer informatie: vof.de.hof@gmail.com.

Laat je raken!