Nieuwsbrief maart 2021

ds. P. ten Kleij, Nijverdal
Twentse dienst

Kerk nog niet open
Het moderamen van de Hofkerk volgt het advies van de Taakgroep Corona om de kerk nog niet te openen op 7 en 14 maart.

Beste mensen van de Hofkerk,
Een beperkt aantal kerken zijn open met maximaal 30 bezoekers, ook de PKN liet weten achter enige versoepeling te staan. Dit is de reden dat de Taakgroep Corona woensdag 3 maart jl. hierover uitgebreid heeft gesproken. De zorgen blijven bestaan over het opnieuw stijgen van de besmettingen, het hoge aantal ziekenhuis opnames, het lopende vaccinatieprogramma, waarbij de meesten nog geen tweede of zelfs eerste prik hebben gehad en het gevaar dat afstand houden na het verlaten van de kerk lastig is.

Voorkomen moet worden dat na heropenen besloten wordt de kerk opnieuw te sluiten. Het advies aan de kerkenraad is dan ook om 7 maart en 14 maart de deuren nog gesloten te houden. Wel zal het koortje vanaf a.s. zondag weer zingen in de kerk.

Nauwlettend zullen de ontwikkelingen worden gevolgd en er is al nagedacht over aanmelden en registreren. Ook de leden van de Taakgroep kijken uit naar Pasen, daarom zult u op korte termijn weer geïnformeerd worden wat mogelijk is.

We willen u er nog op attenderen dat bij het pastoraal team voorbeden aangevraagd kunnen worden, die tijdens de dienst bij het aansteken van een licht uitgesproken zullen worden door de voorganger.

Een bemoedigende groet namens de Taakgroep,
Geziena Medema

Webinars
Beste vrijwilligers, coördinatoren en andere medewerkers van vrijwilligersorganisaties,

Met deze webinars willen M-Pact en de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal inspireren, boeien en informeren. We zijn er voor vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerscoördinatoren en vrijwilligers werkzaam in sport, kunst & cultuur, zorg, natuur & dierenwelzijn, het maatschappelijke veld en/of alle lokale buurtinitiatieven in Enschede maar wat ons betreft ook in Oldenzaal.
Ons doel is dat iedereen overal weer prettig, gemotiveerd en veilig aan de slag kan. Daarom willen we jou/jullie de nieuwe reeks online inspiratiesessies die voor komend voorjaar staan gepland ook weer graag aanbieden.

Hoog-sensitiviteit en vrijwilligerswerk
Donderdag 11 maart 2021
Ongeveer een op de vijf mensen is hoog-sensitief, ook wel hypersensitief genoemd. Het wil zeggen dat ze een aangeboren gevoeligheid voor omgevingsprikkels hebben. Grote kans dus dat jij vrijwilligers in je organisatie hebt die dingen meer en intenser ervaren dan anderen. Misschien herken je zelfs jezelf hier wel in? Hoog-sensitieve mensen zijn geen zweverige types, ze hebben simpelweg meer tijd nodig om prikkels te verwerken en ervan te herstellen.

Wanneer?Donderdagochtend 11 maart van 10.30 tot 12.00 uur
Waar?Online (via Zoom)
Spreker?Rozemarijn van Merksteijn
Kosten?Gratis!
Aanmelden?www.m-pact.nl/o/M-Pact-1/activiteiten/32393

Hoe werk je samen met bedrijven?
Woensdag 24 maart 2021
Soms is een samenwerking met een bedrijf een mooie manier om iets toe te voegen aan je initiatief, project of (vrijwilligers)organisatie. En er zijn zeker bedrijven die graag maatschappelijk betrokken willen zijn. Maar hoe geef je die samenwerking vorm? Wat is er nodig en wat kan het je opleveren? Hoe kom je tot een wederzijdse waardevolle verbinding?

Tijdens deze online inspiratiesessie vertelt Lotte Sleebos uit eigen ervaring hoe ze haar zakelijke contacten legt, onderhoudt en wat je bijvoorbeeld wel (kennis, spullen, diensten, ruimtes, handjes) en niet (geld) kan vragen. Er schuift ook een zakenpartner aan! Graag geven we in dit webinar veel tips en tricks en wisselen we graag onderling kennis en ervaring met andere vrijwilligersorganisaties uit.

Wanneer?Woensdagavond 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur
Waar?Online (via Zoom)
Spreker?Lotte Sleebos
Kosten?Gratis!
Aanmelden?www.m-pact.nl/o/M-Pact-1/activiteiten/32396

Deelname aan onze online webinars is kosteloos! De webinars duren gemiddeld 1.5 uur en worden via ZOOM aangeboden. Na aanmelding ontvang je een persoonlijke link op het opgegeven e-mailadres.

Vriendelijke groet,
Marianne van Zaalen,
verenigingsadviseur/Breedwijs regisseur/coördinator maatschappelijke stages

Vrwilligerscentrale Oldenzaal
Breedwijs
Helmichstraat 42b
7574 TX Oldenzaal
Tel:  0541 571414
Mob: 06 29 46 60 02
Email: m.vanzaalen@impuls-oldenzaal.nl
Website: www.impuls-oldenzaal.nl
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.