Opbrengst Benefietconcert

Opbrengst Benefietconcert

By In Actueel On 30 juni 2019

Het benefietconcert dat vrijdag 28 juni plaatsvond in de Hofkerk heeft ruim €2500 euro opgebracht.  Hulde aan de organisatoren, de optredende artiesten, de toehoorders en de sponsoren. Het orgel dat door dhr. Dijkhuizen in samenwerking met de leden van de klussenclub van de Hofkerk werd gerestaureerd, werd bespeeld door Jan Willem Docter. Door zijn muziekkeuze konden de toehoorders goed de mooie klank van het orgel horen, maar ook de mogelijkheden van dit instrument. Wie had gedacht dat je een groot kerkorgel kon laten klinken als een koekoek en een nachtegaal (adagio en allegro uit orgelconcert 13 van G.F. Handel).

Behalve orgelspel werden de aanwezigen getrakteerd op  Encore Muziek en Theater o.l.v. Richard von den Benken en door popkoor Vocal  Essen o.l.v. Roxine Engelbarts. De zangeres Laura Lohuis  liet voor en na de pauze enkele nummers uit haar repertoire horen.

Ten slotte zongen beide koren samen heel  indrukwekkend “Somebody to love” van Queen. Samen met het publiek zorgde men voor een waardige afsluiting met “Dit is uw orgel Heer” van D.C. Lewis.

Het was een mooie muziekavond. Kon u niet aanwezig zijn maar wilt u wel doneren voor het orgel, dan is de gift welkom op rekeningnummer: NL 60 ABNA 0595 895 700 t.n.v. de Hofkerk.