Slim geven: Aan de kerk geld schenken met belasting voordeel

Slim geven: Aan de kerk geld schenken met belasting voordeel

By In Actueel On 27 november 2019

Slim geven en nog slimmer geven. Dat kan via de periodieke schenking. U bent niet de enige die dat zou willen doen, want er zijn steeds meer gemeenteleden die voor die optie kiezen.

U vult de toegankelijke schenkcalculator in en ziet direct de voordelen voor u en uiteraard ook voor de Hofkerk, want u kunt meer geven dan u denkt!

Geef slim, geef nu periodiek!

Giften zijn normaal gesproken pas aftrekbaar vanaf 1 % (minimum € 60) tot maximaal 10 % van uw verzamelinkomen. Bij een Periodieke gift/schenking gelden die 2 grenzen niet. Voor onze Hofkerk is het dus extra gunstig als u als gever het deel van het fiscale voordeel aan de kerkelijk bijdrage wilt toevoegen. Zo geeft u als gever hetzelfde bedrag, maar komt er meer bij het kerkenwerk* terecht. Voor de periodieke gift is een overeenkomst vereist, in overleg met de penningmeester kunt u dit in orde maken!

* Nog slimmer, het is te overwegen om ook de collectebonnen, bijdrage diaconie en uw giften voor de solidariteitskas en oudejaarscollecte maar gelijk mee te nemen! Kijk eens op de www.pkn.schenkcalculator.nl

Een nalatenschap voor de kerk

Voor uw testament, dus over wat U nalaat…

Als kerkgemeenschap beleven we samen het geloof dat ons van generatie op generatie is overgedragen en beleeft. En dat geloof mogen wij op onze beurt ook weer doorgeven. U kunt de Hofkerk op laten nemen in uw testament. Zo’n gift is dan een bijzonder geschenk voor de volgende generaties. U geeft aan hen de kans om voort te zetten wat u mocht ontvangen!

Giften uit nalatenschappen helpen de Hofkerk in de toekomst een levendige, diaconale en missionaire gemeenschap te blijven met die eigen herkenbare plek in de Oldenzaal.

Heeft u vragen over bovenstaande? Die kunt u stellen aan de penningmeester dhr. Albert Barelds