Zinrijke boodschappen via de Joodse Overlevering

Zinrijke boodschappen via de Joodse Overlevering

By In Actueel On 13 oktober 2019

De werkgroep Inspiratie & Bezinning van de Oldenzaalse Hofkerk organiseert vanaf maandag 14 oktober 2019 om 19:30 uur in de achterzaal van café ‘De Dominee’ een geïnspireerde serie lezingen, gegeven door dichter en voordrachtskunstenaar Robert la Boresa.

In een serie van 10 lezingen is het Hebreeuwse alfabet, het Aleph-Beth, zelf de hoofdpersoon. Waar komen deze ‘Hebreeuwse’ tekens vandaan? Wat omvatten zij nog meer? En welke ver-telling schuilt daar achter?

Er bestaat een getals-mystiek die de serieuze Bijbellezer niet kan ontgaan en eigenlijk ook niet mag ontgaan, omdat je dan toch wel heel veel mist. Het getal als kwaliteit van zeggingskracht, getal als taal. Langs die weg komen allerlei zinrijke boodschappen mee, die via de Joodse Overlevering al eeuwenlang worden doorgegeven.

We zullen in 10 avonden één vers van de Bijbel, Genesis 1:1, in een ander Licht gaan zien. Het lijkt absurd, maar misschien komen we nog wel tijd te kort.
Van oktober tot begin maart, bijna een half jaar, samen lerend op weg rond de geheimen van de Verborgen Thora…

De lezingen van Robert la Boresa geven vaak een verrassende inkijk in oude Bijbelse verhalen. Robert maakt gebruik van mystieke inzichten en interpretatietechnieken uit oude Joodse bronnen. Er is ruimte voor ontmoeting en vaak wordt er bij zijn lezingen gezongen uit een Joods liederen repertoire.

Wanneer: 14 oktober t/m 2 maart
Inloop:      19:30 uur
Einde:       21:45 uur
Locatie:    Café ‘De Dominee’ (14/10)