De Hofkerk
Menu

De Hofkerk - Oldenzaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hofavond

13-11-2019|20:00 - 22:00

Gratis

Het jaarthema voor seizoen 2019/20 is: ”Ruimte”.

Elke Hofavond proberen we dit in te vullen met een “bekende“ Oldenzaler  en iemand van de oecumenische werkgroep Inspiratie & Bezinning. Voor deze keer hebben we als een bekende Oldenzaler Harry Tossaint, voorzitter van het bestuur van De Bond, gevraagd.

Op de vorige Hofavond heeft André Zegveld ons mee genomen in het thema; “innerlijke ruimte”. Hij gebruikte de metafoor van het slakkenhuis: geef je jezelf ruimte om je te ontwikkelen, sta je open voor mensen, voor nieuwe inzichten of trek je je terug in je slakkenhuis bij de minste of geringste aanraking.

Deze keer kiezen we als invalshoek de fysieke ruimte, met de vraag wat is er voor nodig om deze zodanig te transformeren dat ze inspirerend werkt op de bedoeling die we als kerk in de samenleving hebben.

Hoe kan de kerk een plek worden waar we als Oldenzalers verbinding en ontmoeting ervaren.

Hoe wordt de Hofkerk een plek waar we bouwen aan betekenisvolle contacten en hoe bouwen we samen aan een kwaliteits-samenleving in Oldenzaal.

De Hofkerk heeft zich aangemeld bij het project “De spontane binnenstad” en heeft haar visie gegeven hoe ze kan bij dragen aan dit ideaal van Oldenzaal.

Belangrijk daarbij is dat je dit vooral samen met anderen doet. Dat is ook de bedoeling van deze Hofavond om in een open dialoog met elkaar te ontdekken wat nodig is.

Het programma bestaat uit een drietal inleidingen over dit thema met daarna een open dialoog en vooral een beleving wat echte ontmoeting voor ons betekent.

We willen in de toekomst de kerk graag aanbieden als een open podium, waar de echte ontmoeting centraal staat.

Wij verwelkomen je graag op deze avond in de Hofkerk te Oldenzaal.  Inloop 19.45 uur, aanvang van het programma 20.00 uur.

Namens de oecumenische werkgroep Inspiratie & Bezinning

Arjen van Dijk

Gegevens

Datum:
13-11-2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

De Hofkerk Oldenzaal
Ganzenmarkt 9
Oldenzaal, Overijssel 7571CD Nederland
+ Google Maps
Phone
074-2782810