De Hofkerk
Menu

De Hofkerk - Oldenzaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal

22-12-2018|19:30 - 21:00

€5 – €10

King of Kings!

​Het Stadsjongenskoor geeft op zaterdag 22 december om 19.30 uur een feestelijk kerstconcert in de Hofkerk te Oldenzaal. Een extra bij bijzonder concert omdat artistiek leider Mariette Effing dit najaar maar liefst 20 jaar dirigent is van dit bijzondere koor.

Destijds in 1998 zag ze er vanaf om kerstconcerten te geven met de jongens. Mariette Effing ‘Het koor was door de dirigentenwisseling veel te kwetsbaar om op het podium te staan’. Maar daar kwam al snel verandering is zoals u op de vele concerten daarna heeft kunnen meebeleven. Op zaterdag 22 december kunt u dan ook horen dat het meer dan 100 jaar oude Stadsjongenskoor nog steeds springlevend is.

De verschillende koren zingen enkele hoogtepunten uit voorgaande kerstconcerten én vele fraaie nieuwe composities. Zo zijn The Twelve Dogs of Christmas terug van weg geweest en mag u allemaal meezingen met het Midden- en Opleidingskoor. Het Concertkoor zingt een aantal carols van geliefde componisten als Johan Rutter en Bob Chilcott. Het Jongemannenkoor zingt onder andere het sprankelende Hodie! Van John Leavitt en natuurlijk laten ook de heren van Esquire laten weer van zich horen. Eén lied mag dit jaar zeker niet ontbreken: het Stille Nacht dat dit ook een jubileum viert: het werd 200 jaar geleden voor het eerst gezongen.

De koren sluiten het concert gezamenlijk af met bekende liederen als Joy tot the World en We wish you a marry christmas. Maar niet voordat dirigent Mariette Effing de jongens en jongemannen tot grote hoogte stijgen met het lied Child of Bethlem: He ’s the King of Kings!

Ga voor de online kaartverkoop naar www.podiumplein.nl of koop een kaartje bij de ingang van de kerk. Kaarten kosten €10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen
Mmv Dennis Vallenduuk piano en orgel.

Algehele leiding Mariette Effing.

Gegevens

Datum:
22-12-2018
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5 – €10
Evenement Categorie:

Organisator

Stadsjongenskoor
Email
stadsjongenskoor@koorenzo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cultuurhuis de Hof
Hofmeijerstraat - Hoek Ganzenmarkt
Oldenzaal, Overijssel 7571CH Nederland
+ Google Maps
Phone
074-2782810